آموزه های معنوی, تاریخی, دانستنی ها, زمان ها, شخصیت ها, شخصیت ها, عمومی, مذهبی

حضرت ابراهیم علیه السلام پایه گذار سنت قربانی

حضرت ابراهیم علیه السلام پایه گذار سنت قربانی

درباره حضرت ابراهیم علیه السلام

حضرت آقا سید باقر حکیم فرمودند : خداوند به حضرت ابراهیم علیه السلام فرمود : این کعبه فقط یک نشانه است وگرنه من که جسم نیستم که خانه بخواهم . جای من در قلب و دل گرسنگان است . گرسنه ای را سیر کنی مرا یافته ای .

آقا بعد از این فرمایش ، نگاه تندی به من کرد و ادامه داد : یک نان را به تنهایی بخوری باخته ای . فردای قیامت درباره همه گرسنه ها از شما می پرسند و باید جواب بدهید .

حضرت آقا سید باقر حکیم فرمودند : حضرت ابراهیم علیه السلام از خداوند در مورد بالاترین مراتب بندگی سؤال کرد . خطاب رسید گرسنه ای را سیر کنی یا برهنه ای را بپوشانی . ابراهیم خلیل علیه السلام با دریافت این پاسخ ، در محضر حضرت حق قسم یاد کرد که چنین کند و الحق به عهد خود وفا کرد . او در طول 240 سال عمر شریف خود هرگز بدون مهمان سر سفره غذا ننشست .

از همان ساعت که قسم خورد بدون مهمان غذا نخورد ، سه روز گذشت ، گرسنه بود ، اما چون مهمان نداشت سر سفره ننشست . تا این که شتربانی گذر کرد . ابراهیم نبی او را به طعام دعوت کرد . سر سفره نشستند . مهمان بدون بسم الله گفتن غذا را شروع کرد . ابراهیم خلیل تا فهمید آن مرد آتش پرست است ، گفت من با مشرک غذا نمی خورم . مهمان ناراحت شد و گرسنه ، خانه جناب ابراهیم را ترک کرد . عصر هنگام ، حضرت جبرائیل علیه السلام نازل شد و گفت : ای ابراهیم ! خداوند بلند مرتبه می فرماید : هفتاد سال است ما آن شتربان را غذا می دهیم و از دینش نمی پرسیم ، آن وقت تو یک بار خواستی او را اطعام کنی چنین رفتار کردی ؟! حضرت ابراهیم دانست خداوند از او رنجیده و باید جبران شود . بلافاصله راه افتاد و پرسان پرسان پی شتربان را گرفت تا او را پیدا کرد از او عذرخواهی و مجدداً دعوت کرد تا برای جبران اتفاقی که ظهر افتاده بود به خانه اش بیاید . شتربان مهمان سفره ابراهیم پیغمبر شد و پس از آگاهی از ماجرا ، شرمنده لطف و رحمت پروردگار ، درحال ، خداپرست شد .

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند : آقا رسول الله صلوات الله علیه فرموده اند : من در سه سنت حسنه از جدّ اطهرم حضرت ابراهیم علیه السلام تقلید کرده ام : به پا کردن نعلین ، پوشیدن عبا و ختنه کردن   

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند : دیده اید من هم در دعاهایم می گویم : السلام علی ابراهیم و آل ابراهیم . این یعنی پیغمبران بیایند وساطت کنند و کار ما مردم را دست بگیرند تا به سر و سامان برسد .

خواص و برکات قربانی

در مورد آثار و برکات سنت حسنه « قربانی کردن » همین بس که بگوییم : یکی از علل تأکید قرآن کریم بر « قربانی کردن گوسفند » به مناسبت های مختلف ، این است که خداوند در این حیوان برکت قرار داده است چنانکه می بینید :

1) سگ در سال هفت توله می‌زاید اما گوسفند یک یا دو برّه می زاید .

۲) سگ تقریباً در همه جای دنیا به دلایل مختلف غیر قابل کشتار است ، اما گوسفند تأمین کننده‌ گوشت مصرفی انسان‌ ها و دائم در معرض کشتار است .

با این اوصاف همچنان تعداد گوسفند ها در دنیا بسیار بیشتر از تعداد سگ هاست .

این قضیه با عقل و ریاضیات جور در نمی‌آید و این همان معنی « برکت » است که خداوند در این موجود قرار داده و مصرف کننده اش هم از آن بهره مند می‌شود .

آقا رسول الله صلوات الله علیه برای بسیاری از امور از جمله اتمام سفر حج ، ازدواج ، تولد فرزند و امثال این‌ها سفارش به قربانی کردن گوسفند کرده‌ اند تا جایی که فرموده اند : « آن وقت که گرفتار سختی ها و بدبختی ها می‌شوید ، قربانی کنید . بعید نیست خداوند حتّی تقدیر شما را برگرداند تا نجات یافته و از رستگاران شوید . »

هنوز هستند کسانی که این فرمایش پیامبر را مجرب دانسته و به آن عمل می‌کنند .

یکی از مهم‌ترین ثمرات قربانی کردن این است که به واسطه تقسیم و تسهیم گوشت آن ، سایر مردم هم از آن بهره می ‌برند و اگر از فقراء باشند ، لااقل هرازگاهی به واسطه این خیر ، سفره های شان رنگین می شود .

شاید اگر به این سفارش اسلام درست عمل می‌شد ، امروز مسلمان فقیر یا لااقل مسلمان گرسنه نداشتیم .

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *