آموزه های معنوی, ایام, بهداشت, تاریخی, دانستنی ها, روح, زمان ها, عمومی, مذهبی, مناسبت ها

روزه و ماه رمضان

روزه و ماه رمضان

روزه و  ماه رمضان

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند :

1) روزه یعنی این که نخوری بدهی دیگران بخورند نه این که از صبح تا غروب نخوری اما سر شب آن قدر بخوری که کم مانده منفجر شوی . سفره افطار ماه رمضان باید با سفره روزهای دیگرت فرق کند . باید ساده تر از سفره های قبل باشد نه رنگین تر .

 

2) ما هم قدیم سه چهار روز مانده به ماه رمضان پیشواز می رفتیم و روزه مستحب می گرفتیم اما بعدها فهمیدیم خیری که در سیر کردن شکم گرسنگان هست در روزه های مستحبی مان نبوده شماهایی که زحمت می کشیدید بساط پذیرایی از فقراء مهیا شود نیاز نیست روزه مستحبی بگیرید همین زحمات برای تان کار صد تا روزه مستحبی را می کند . 

 

3) اگر چندین نیسان چای و بیسکویت و امثال این ها خیرات کنید آن قدر ارزش ندارد که یک کاسه عدسی به کسی بدهید بخورد شکمش سیر شود شکم سیر کنید ارزش دارد نه آن که خرده خرده چیزی دست مردم بدهید و هیچ جای دل شان را نگیرد . 

 

4) در ماه رمضان هم جای این که بساط اسراف برپا و شکم چرانی کنید سفره بیندازید به شیعیان حضرت امیر علیه السلام برنج بدهید اطعام شان کنید روزه بگیرند از ثواب شان بهرمند شوید .

 

5) سایر ایام نیز اگر دیدید کسی روزه مستحبی گرفته به هر نحو ممکن به او چیزی بخورانید تا روزه اش را باز کند با این کار بهشت را برای خودتان خریده اید .   

 

6) غالب مراجع و مدعیان استهلال که معمولاً با هم اختلاف نظر هم دارند قادر به تشخیص واقعی و رؤیت هلال اول ماه نیستند بنابراین شما یکی دو روز جلوتر از تقویم به پیشواز بروید و روزه تان را بگیرید مبادا فیضی را از دست داده باشید . مسئولین رادیو و تلویریون هم اذان صبح را زودتر از وقت واقعی و اذان مغرب را دیرتر از آن پخش می کنند تا مبادا روزه مردم ایراد پیدا کند شما حواس تان به این مطالب باشد .

 

7) شب اول ماه مبارک رمضان زیر آسمان یا مکانی بدون سقف بروید رو به قبله بایستید با چند قطره گلاب مرغوب کف دست راست تان را مرطوب کرده روی فرق سرتان بگذارید در همان حال اذان بگویید و حاجات تان را از خدا بخواهید هیچ بعید نیست با این عمل که شب اول ماه انجام می دهید خداوند حتی تقدیر یک ساله تان را نیز عوض کند اگر شب اول ماه را از دست دادید شب قدر این دستور را انجام دهید . بهتر است شب اول دیگر ماه های قمری هم این عمل را تکرار کنید .

 

8) از بهترین وسایل بخشش گناهان انسان « حج » است . برای همین در ماه رمضان با دعای « اللهم ارزقنی حج بیتک الحرام فی عامی هذا و فی کل عام » از خدا می خواهیم امسال و هرسال حج نصیب مان کند . مفهوم این دعا آن است که خدا در این ایام اسباب بخشش گناهان مان را فراهم کند نه این که ما را راهی سفر حج کند چون تا حق الناس را ندهیم نمی توانیم به حج برویم .

 

9) شب قدر واقعی شب بیست و یکم ماه رمضان یعنی شب شهادت حضرت امیر علیه السلام است . بنابراین بکوشید در این شب ، خدا و ائمه علیهم السلام را از خودتان راضی کنید . برای رسیدن به مقاصد دنیوی و حاجات اخروی هم بهتر است در این ایام قربانی کنید . کبوتر یا خروس یا گوسفند یا شتر ، هر کدام که برایتان میسر است قربانی کنید تا تقدیرتان عوض و حال تان به شود .

 

10) این که می گویند بیست و هفتم ماه رمضان روز قصاص ابن ملجم است و باید جشن گرفت صحیح نیست چون اولاً این آدم را سه روز بعد از شهادت حضرت علی علیه السلام یعنی بیست و سوم ماه قصاص کردند اصلاً نیاز نبود او را یک هفته محبوس نگاه دارند ثانیاً رسم هیچ یک از امامان معصوم نبوده که برای فرار ، شکست یا مرگ دشمن خود جشن بگیرند ما هم اگر شیعه آن ها هستیم باید راه ایشان را برویم ثالثاً بدانید : ابن ملجم بیش از بیست سال به عنوان غلام خانه امیرالمؤمنین علیه السلام خدمت کرد اما عاقبت مرتکب قتل ایشان یعنی امام زمانش شد شما هم جای جشن گرفتن بروید متوسل شوید مبادا بعد از سال ها خدمت در دستگاه اهلبیت منحرف شوید و به عاقبت ابن ملجم و امثال او گرفتار شوید .

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *