خوراکی ها, دانستنی ها, عمومی, میوه ها

درباره خربزه

درباره خربزه

خربزه گرگاب خربزه ایوانکی

اکسیر جان بخش

بخش اول

حدود شصت سال ( یعنی دهه 40 شمسی ) انگلیسی ها که همواره در پی تصاحب بهترین های دنیا هستند دریافتند خربزه ای که در مناطق گرگاب ( نزدیک اصفهان ) و ایوانکی ( نزدیک گرمسار ) عمل می آید و به « خربزه سوسکی » معروف است دارای غنی ترین منابع غذایی مورد نیاز بدن ، مؤثرترین عناصر دارویی و در واقع نوعی اکسیر جان بخش است . از این رو کوشیدند تا آن را مصادره و به نفع مملکت خود تصاحب کنند . به پیشنهاد وینستون چرچیل که معتقد بود بهترین راه ، استفاده از عقاید مذهبی ایرانیان است ، زمین های خراسان را زیر کشت خربزه برده و به بهانه متبرک بودن این محصول به خاک آستان مقدس امام هشتم علیه السلام ، مصرف آن را بین مردم رواج دادند طوری که توجه عامه از معدن اصیل این میوه شفابخش دور شد .

ویژگی های خربزه گرگاب و ایوانکی :

1) در گرگاب و ایوانکی ، مناطقی بود که به آن « کفترچال » یا « چال کفتر » می گفتند . یعنی جایی که کبوترها لانه می کردند . فضولات کفترها که پای خاک مزرعه می ریخت کودی بود که باعث شیرین شدن خربزه ها می شد . در مشهد چنین چیزی وجود نداشت .

2) خاک این مناطق گچی است و این موجب سازگاری میوه با بدن همه آدم ها ( با هر طبع و ذائقه ای ) می شود اما خربزه مشهد غالباً حساسیت زا بوده و بسیاری را از خود رنجانده است .

3) خربزه هایی که در این مناطق سرد می رویند از آفتاب ذخیره بیشتری برداشته و گرمابخش تر از خربزه ای هستند که در منطقه گرم و خشکی مثل مشهد می روید .

4) این خربزه های اصیل ، کم شیرین هستند و موجب افزایش قند بدن نمی شوند اما خربزه مشهد گاهی آن قدر شیرین است که غالباً جزء پرهیز بیماران قرار می گیرد .

5) خربزه های این مناطق کم اسید هستند اما دیگر خربزه ها آن قدر اسید دارند که به محض خوردن ، سر زبان و گاهی انتهای حلق دچار سوزش می شود .

خاطره . . .

روزی حضرت آقا سید باقر حکیم در حالی که خاطرات جوانی خود را مرور می کردند فرمودند : « روزی مردی اصفهانی که راننده خاور بود و سرطان داشت پیش من آمد به او نسخه دادم خوب شد . بعدها آمد و اصرار کرد که بابت تشکر سوغات برای تان فلان و فلان بیاورم . من گفتم اصفهان تان خیلی چیزها دارد اما من هیچ کدام را نمی خواهم . اگر خواستی کاری کنی برایم خربزه گرگاب بیاور . طرف گفت چشم . رفت و دیگر نیامد . »

خاطره نگارنده . . .

خاطره تأکیدی

عازم خراسان رضوی بودم برای خداحافظی خدمت حضرت آقا سید باقر حکیم رسیدم آقا فرمودند : « بین راه به ایوانکی رسیدی خربزه یادت نرود . »

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند : یکی از میوه هایی که برای هیچ کس ضرر ندارد و حتی بیماران از سرماخورده تا سرطانی هم می توانند از آن بخورند خربزه گرگاب و خربزه ایوانکی است اما خربزه مشهد را زیاد نمی توان خورد چون روده را تنبل می کند .

 

بخش دوم

در فصل تابستان هفته ای دو شب ، یک ساعت بعد از شام ، یک قاچ خربزه گرگاب یا خربزه ایوانکی را با پوست میل کنید تا حداقل دو سه سال از هر گونه بیماری در امان بمانید . خربزه مشهد را باید قبل از ناهار خورد .

کسانی که ضعف بنیه دارند ، دچار میگرن و سردردهای مزمن هستند ، ناراحتی های چشمی از جمله دوبینی آن ها را می آزارد ، کیستیک شده و از انباشت هورمون در بدن شان رنج می برند ، عفونت معده دارند ، از نفخ و دل پیچه رنج می برند ، ناراحتی روده و عوارضی مانند یبوست آن ها را به زحمت می اندازد ، دچار ناراحتی آپاندیس هستند ، گرفتار شب ادراری ، سوزش مجاری ادرار یا بی اختیاری شده اند ، دست و پای شان ورم می کند ، از خشکی پوست خود رنج می برند یا می خواهند پوستی لطیف و شاداب داشته باشند حتماً به این دستور عمل کنند .

تخم های داخل خربزه گرگاب یا خربزه ایوانکی را بشویید ، بدون آن که مغز کنید در آفتاب بگذارید تا خشک شود . سپس آن ها را آسیاب کرده و در محلی خشک و خنک نگهداری کنید . هفته ای دو بار یک کاسه آبگوشت گوسفندی درست کنید یک قاشق غذاخوری تخم آسیاب شده را داخل آب آن ریخته و پس از هم زدن یک ضرب سربکشید . دو ماه این دستور را انجام دهید تا همیشه پوستی لطیف و صورتی جوان تر از سن ّ تان داشته باشید . سعی کنید هر سال این دستور جوان سازی را انجام دهید . با تخم های داخل خربزه مشهد هم می توان این دستور را انجام داد . 

سعی کنید خربزه و میوه هایی نظیر آن را به جای کارد و چنگال ، با دست میل کنید تا هم لذّت کامل ببرید هم جذب آن از طریق پوست ، چاکراه های داخلی شما را باز کند .

اگر دچار ناراحتی کلیه هستید مدت یک هفته ، صبح و عصر ، سه سیر ( حدود 250 گرم ) پوست خشک شده خربزه گرگاب یا خربزه ایوانکی را در نیم لیتر آب داخل ظرف استیل بجوشانید ، سپس آن را صاف و میل کنید .

اگر از سنگ کلیه رنج می برید روزی یک خربزه کوچک گرگاب یا خربزه ایوانکی را شسته و با پوست و تخم هایش یکجا در آب بجوشانید و همه آن را تا گرم است بخورید . این دستور را دو هفته ادامه دهید تا سنگ دفع شود .

کسانی که کلیه شان از کار افتاده ، دو سیر ( حدود 150 گرم ) پوست خربزه گرگاب یا خربزه ایوانکی را در سه لیوان آب ریخته و روی حرارت ملایم آن قدر بجوشانند که یک لیوان باقی بماند . آن را صاف و میل کنند . این دستور را روزی چهار نوبت و به مدت سه ماه انجام دهند .

بانوانی که در دوره شیردهی هستند بعد از غذا یک قاچ خربزه گرگاب یا خربزه ایوانکی بخورند تا بدن شان قوی و شیرشان زیاد شود .

کسانی که به خربزه حساسیت دارند حجامت عام انجام داده قدری پوست تازه خربزه روی زخم بگذارند سپس آن را پانسمان کنند . دو هفته بعد هم این دستور را تکرار کنند تا برای همیشه رفع حساسیت شده و بتوانند از این میوه میل کنند . این نوع حجامت در مورد رفع حساسیت نسبت به سایر خوراکی ها نیز قابل اجراست . یعنی کسانی که به گوجه فرنگی ، بادنجان ، گندم ، شیر و نظیر این ها حساسیت دارند نیز می توانند بعد از حجامت ، با قرار دادن قدری از آن خوراکی روی زخم و پانسمان آن ، بدن خود را سازگار نموده و از نعمت های الهی بهره ببرند .  

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *