آموزه های معنوی, دانستنی ها, دسته‌بندی نشده, عمومی, مذهبی

فضیلت اذان

فضیلت اذان

گزیده فرمایشات حضرت آقا سید باقر حکیم درباره فضیلت اذان

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند : چهار طرف خانه مرحوم پدرم مسجد و حسینیه بود همیشه صدای اذان بلند بود . خیلی خوب است اطراف یک خانه یا حتی داخل آن دائم صدای اذان بلند باشد .

آقا رسول الله صلوات الله علیه بلند شدن صدای اذان در هر زمان و مکانی را دوست دارند و فرموده اند ضامنم خداوند کسی که چهل روز مداوم اذان گفت را هدایت و حاجت روا کند .

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند : اذان و اقامه گفتن در گوش نوزادان مختص زمان تولدشان نیست بلکه تا وقتی بزرگ شوند و خودشان بتوانند اذان بگویند گهگاهی شما هم این کار را بکنید و با اذان گفتن در گوش شان و حتی اتاق خواب شان سلامتی و حاجت روایی و عاقبت به خیری شان را از خدا طلب کنید . مخصوصاً وقتی گرفتار می شوند و از شما التماس دعا دارند درِ گوش شان اذان بگویید تا گره کارشان باز شود .

خودتان هم هر وقت حاجت داشتید یا گره به کارتان افتاد در محل کسب و کارتان ، هیئات ، اماکن مقدس یا هر جایی که مقدور بود در هر ساعتی از شبانه روز که میسّر شد حتی الامکان رو به قبله بایستید و ترجیحاً با صدای بلند اذان بگویید .

بسیاری از مشاهیر و بزرگان از جمله مداحان بنام نیز وقت و بی وقت به منزل حضرت آقا سید باقر حکیم آمده و برای گرفتن حاجات خود به آقا رسول الله صلوات الله علیه متوسل شده اذان می گفتند و می رفتند .   

حضرت آقا سید باقر حکیم خودشان هم هر وقت دلشکسته و از دست روزگار خسته می شدند یا حاجت بسیار مهمی داشتند وارد حیاط خانه شده پس از تجدید وضو با لحنی ساده اما بسیار دلنشین و صدایی که اطرافیان بشنوند اذان می گفتند . ایشان معتقد بودند چنین اذانی باید با طمأنینه و آرامش باشد لذا بین هر یک از عبارات اذان دقایقی سکوت می کردند بعد ادامه می دادند طوری که گاهی اذان گفتن ایشان حدود یک ساعت طول می کشید .

ایشان نوای اذان با نوای ملکوتی مرحوم حاج رحیم مؤذّن زاده اردبیلی را بسیار دوست می داشتند و درباره ایشان می فرمودند : مرحوم مؤذن زاده اولین کسی بود که کلمه « امیرالمؤمنین » که اسم آسمانی آقا علی ابن ابیطالب علیه السلام بوده را کنار نام نامی آن حضرت آورده و گفت « اَشهَدُ اَنَّ مَولانا اَمیرَالمُؤمِنینَ عَلِیّاً وَلیُّ الله » . مؤذن زاده تنها کسی است که وقتی به اذان می ایستاد ، ملائکه ، تمام گنج های زیر زمین را بی پرده نشانش می دادند تا هر کدام را اراده کند برایش حاضر کنند ، امّا او چشمش را به روی مادّیات بسته و تنها به عشق آقا رسول الله صلوات الله علیه و آقا امیرالمؤمنین علیه السلام اذان سرمی داد .
اینجانب ( نگارنده ) متأسفم که در حال حاضر در مملکت ما در مسابقات سراسری اذان ، اگر کسی با لحن مرحوم مؤذّن زاده اردبیلی اذان بگوید ، به بهانه این که لحن این اذان ، عربی نبوده و قواعد تجویدی در آن رعایت نشده ، او را از دور رقابت ها حذف می کنند .
حضرت آقا سید باقر حکیم سفارش فرمودند :

اولاً : اگر می خواهید هنگام اذان صبح از خواب بیدار شوید و نماز صبح تان را اول وقت ادا کنید یک شب قبل از خواب آیه 110 سوره کهف « قُلْ إِنَّما أنَا بَشَرٌ مِثْلُکُمْ یوحىٰ إلَیَّ أَنَّما إلٰهُکُمْ إِلٰهٌ واحِدٌ فَمَن کانَ یرْجُوا لِقاءَ رَبّـِهِ فَلْیَعْمَلْ عَمَلاً صالِحاً وَ لا یُشْرِکْ بِعِبادَةِ رَبّـِهِ أحَداً » را 99 بار بخوانید تا آخر عمرتان موکلین اذان می آیند بیدارتان می کنند .

ثانیاً : مخصوصاً برای روزه های واجب تان دقت کنید دقایقی پیش از اذان صبح چیزی نخورید . این هم احتیاط و شرط عقل است هم نگه داشتن حرمت اذان .

ثالثاً : مراقب باشید در زمان غیبت امام عصر علیه السلام ظهر روز جمعه ده دقیقه از اذان بگذرد بعد نماز ظهرتان را بخوانید .

رابعاً : سعی کنید هنگام اذان که فضیلتی خاص دارد به حرم ائمّه معصوم علیهم السلام مشرّف شوید . غالباً آن حضرات در این ساعات گردهم آمده و حواله حاجات ارادتمندان شان را امضاء می کنند . اگر دقت کنید می بینید بیشترین کراماتی هم که از ایشان ساطع شده وقت شریف اذان بوده است .  

خامساً : لحظه اذان مغرب وقت جابجایی ملائکه روز با ملائکه شب است . بنابراین چون فرشته ها رو به عرش خدا می روند بسیار دعا کنید تا آن ها خواسته های تان را با خود بالا ببرند و ان شاءالله مستجاب شود .

یادآوری می کنم حضرت آقا سید باقر حکیم بسیاری از دستورات معنوی همچون بخت گشایی ، شرف شمس ، چله نشینی ، باطل السحر و نظایر این ها را بر اساس وقت اذان تنظیم و به خواص تجویز می فرمودند .

هنگام اذان التماس دعا

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *