بهداشت, جسم, دانستنی ها, عمومی, گیاهان دارویی

درباره عنبرنسارا

عنبر نسارا

درباره عنبرنسارا

بخش اول:

ضد عفونی و ترمیم جوش و زخم دیابت و بیماری های زنان

عنبرنسا سرگین یا پشگل ( مدفوع ) الاغ ماده یا به گویش محلی همان ماچه الاغ است .

نشانه های ظاهری عنبرنسارا : اگر فرض کنیم الاغ نر و الاغ ماده هر دو غذای یکسان خورده باشند عنبرنسا نسبت به مدفوع الاغ نر دارای اندازه ای بزرگتر ، رنگ رویی روشن تر و بویی ملایم تر است .

دستور مصرف : یک حبه عنبرنسا را در ظرفی ( ترجیحاً فلزی که بعداً به راحتی قابل شستشو باشد ) قرار داده یک طرف آن را با شعله کوچکی مثل فندک روشن می کنند . حبه با همان حرارت شروع به سوختن و دود می کند تا جایی که مثل سیگار به تدریج خاکستر می شود . در این فاصله دود آن را مستقیم یا با استفاده از یک رابط ( لوله ، قیف و نظایر این ها ) به موضعی که زخم یا تحت درمان است می رسانند .

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند : بهترین عنبرنسارا پشگل الاغ ماده 14 ماهه ورامینی ( یکی از شهرستان های استان تهران ) است که در مرز بلوغ و البته هنوز باکره باشد . در هر حال پشگل الاغ ماده ای که سنّ زیر چهار سال دارد پرخاصیت است . امّا اگر این هم میسّر نشد ، مدفوع الاغ ماده با هر سنّ و سالی ، باکره و غیر آن ، کار راه انداز و مؤثّر است .

قدیم الایّام اگر کسی به سیاه زخم مبتلا می شد او را نزدیک یک الاغ ماده نگهداری و پرستاری می کردند . سه روز به محض این که حیوان دفع می کرد پشکل آن را تا گرم بود به مریض می دادند تا ببلعد . سه چهار روزه حال مریض خوب می شد .  

دو سه حبّه از این مادّه معجزه آسا را به مریضی که سیاه سرفه داشت می دادند درجا خوب می شد .

تا همین یکی دو قرن اخیر عوارض و تعفن بیماری هایی نظیر جذام ، وبا ، طاعون و سوزاک را هم با عنبرنسارا از بین می بردند اما امروزه غالب مردم از عنبرنسا فقط برای ضدعفونی اندام ها و پاکسازی محیط استفاده می کنند .

در این جا به برخی خواص و کاربردهای درمانی عنبرنسارا اشاره می کنیم .

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند :

1) کسانی که دچار میگرن و سردردهای دوره ای هستند اگر در کنار درمان اصلی ، هرازگاهی عنبرنسارا دود کنند از شرّ عوارض وحشتناک آن که بعضاً زندگی شان را هم مختل می کند در امان می مانند .

2) کسانی مثل موتورسوارها که دائم در معرض باد هستند و آن هایی که بدون پوشش مناسب در محیط های سرد کار می کنند و دائم سرو صورت شان سرما می خورد و در کل آن هایی که دچار عفونت سینوس ها یا اصطلاحاً سینوزیت می شوند بهتر است در کنار درمان های اصلی از عنبرنسارا استفاده کنند تا چرک حفره های سینوس های شان خیلی زودتر و بدون هیچ عارضه ای دفع شود .

3) کسانی که به هر دلیلی اعم از ناراحتی های وراثتی ، نوع و آثار شغل ، بیماری و نظیر این ها دچار ناراحتی چشم و اختلالات بینایی شده اند بهتر است در کنار درمان های اصلی ، هفته ای دو شب ، یک سفیده تخم مرغ خام را در استکان ریخته ، یک قطعه نقره ( که عیار آن بالا باشد ) داخل استکان بیندازند . آن قدر هم بزنند تا کف کند . کف را با پنبه یا پارچه نخی روی چشم ضماد کنند ببندند و بخوابند . صبح آن را باز کرده و بلافاصله یک حبه عنبرنسارا بسوزانند طوری که دود آن کاملاً به داخل چشم ها نفوذ کند . تا دو ساعت آب به صورت شان نرسد . این دستور را تا بهبودی کامل ادامه دهند . شرط واجب است که در طول مدت درمان ، هنگام پایین و بالا رفتن از پلّه ها به آرامی قدم بردارند .

4) بعد از عفونت های محیطی ، اصلی ترین دلیل « گل مژه » که روی پلک ها ظاهر می شود تشدید فشارهای روانی و استرس های بیش از حد است . کسانی که دچار این عارضه می شوند بهتر است ده حبه عنبرنسا را یک جا جمع و روشن کنند . بلافاصله یک کاسه چینی را وارونه و با فاصله ای نزدیک ، بالای آن ها بگیرند تا دودشان داخل سطح کاسه بنشیند . دوده ها را جمع و در سرمه دان نگهداری کنند . شب ها قبل از خواب مقداری از آن را مثل سرمه به چشم ها بکشند . اگر انجام این دستور مقدور نبود می توانند روزی دو مرتبه یک حبه عنبرنسارا سوزانده و دود آن را به چشم ها برسانند . در هر حال دستور باید تا حصول نتیجه ادامه داشته باشد .

درباره عنبرنسارا

بخش دوم:

5) کسانی که به هر دلیل دچار ناراحتی گوش و اختلالات شنوایی می شوند بهتر است در کنار درمان های اصلی ، تا برطرف شدن عوارض بیماری ، هر روز صبح دو مثقال مازو سوزانده و دود آن را به وسیله قیف یا به هر شکل ممکن به داخل گوش ها برسانند و هنگام عصر یک حبه عنبرنسارا سوزانده و دود آن را به داخل گوش ها برسانند .

6) یکی از بهترین راه های کاهش اختلالات تنفسی ، پولیپ بینی و ناراحتی های مشابه نیز استفاده از دود عنبرنسارا و پرهیز از بوهای تندی نظیر ادویه خام و شوینده های شیمیایی است .

7) کسانی که غالب اوقات دچار عفونت دهان و دندان ، ناراحتی لوزه ، تب خال و نظیر این ها می شوند بهتر است یک حبه عنبرنسا را دو نیم کرده ، یک قسمت را صبح و قسمت دیگر را عصر بسوزانند طوری که دود آن تمام فضای دهان شان را پر کند . تا ربع ساعت از خوردن و آشامیدن پرهیز کنند . دستور را تا برطرف شدن کامل ناراحتی و عوارض آن ادامه دهند .

8) یکی از بهترین راه های رفع التهاب ، کاهش حرارت ، التیام و جلوگیری از انتشار بی رویه انواع جوش و زخم استفاده از عنبرنسارا است . کسانی که از جوش های سر و صورت یا سایر اندام ها رنج می برند بهتر است در کنار درمان های اصلی ، روزی دو بار ، یک حبه عنبرنسا سوزانده و دود آن را به ناحیه مبتلاء برسانند . دستور را تا ضد عفونی کامل ناحیه و پاک سازی اندام ادامه دهند .

9) کسانی که می خواهند جای جوش و زخم در بدن شان باقی نماند یا گرفتار چاله ، گوشت اضافه و ناراحتی هایی از این دست نشوند بهتر است نصف استکان سرکه انگور خانگی را با نصف استکان آب ترکیب کرده و آن را ( ترجیحاً در ظرفی استیل ) بجوشانند . بخار آن را به موضع جوش یا زخم رسانده و سپس یک حبه عنبرنسارا بسوزانند تا دود آن به موضع برسد . دستور را تا ترمیم ناحیه و بهبودی کامل ادامه دهند . لازم ذکر است این نسخه فقط در مورد جوش ها و زخم های تازه اثربخش بوده و شامل زخم ها و جوش های کهنه بدن نمی شود .   

10) برخی تعزیه خوان ها ، مادحین و خواننده ها برای باز شدن و گیرایی صدای شان متوسل به تریاک می شوند . ما توصیه می کنیم این عزیزان استنشاق دود عنبرنسا را جایگزین آن کنند تا بهتر نتیجه بگیرند . 

11) کسانی که اهل دود هستند اگر آرزوها دارند و می خواهند حالاحالاها سرپا باشند هرازگاهی روی توتون یا تنباکوی شان خواه سر قلیان باشد یا روی پیپ یا بساط دیگر ، عنبرنسای خرد شده ریخته و بکشند تا دود آن ریه ها و مجاری تنفس شان را پاک سازی و باز کند . به این ترتیب کار قلب هم آسان تر و عمر صاحب آن طولانی تر می شود .

12) کسانی که صورت شان در اثر تابش آفتاب ، بخار مواد شیمیایی و نظیر این ها دچار سوختگی شده بهتر است ابتدا موضع را با آب سرد شستشو داده سپس دود عنبرنسا را به موضع سوخته برسانند . دستور را تا برطرف شدن عوارض و بهبودی کامل ، روزی دو مرتبه ادامه دهند .

13) کسانی که بیمار قندی و گرفتار زخم های دیابتی هستند بهتر است روزی دو مرتبه موضع زخم را با سرکه سیب یا محلول پرمنگنات ( یک قاشق چای خوری در یک لیتر آب ولرم ) یا ساولن شستشو داده و با دستمال یا پارچه نخی خشک کنند . سپس یک حبه عنبرنسا سوزانده و دود آن را به موضع زخم برسانند . در این صورت زخم زودتر بهبود یافته و گوشت اضافی هم نمی روید .

14) خانم هایی که گرفتار بیماری های زنان نظیر اختلال در ترشحات ، تنبلی رحم و تخمدان ها ، کیست ، فیبروم ، خارش داخلی ، سوزش مجاری ادرار ، عفونت موضعی ، ضعف عملکرد دستگاه تناسلی و نظیر این ها هستند بهتر است به جای استفاده از داروهای واژینال از خواص عنبرنسارا بهره ببرند . به این ترتیب که یک حبه عنبرنسارا داخل ظرف کوچکی گذاشته و آن را روشن کنند . یک گلدان که کف آن سوراخ داشته باشد را وارونه روی دود عنبرنسا قرار داده و طوری روی آن بنشینند که دود از سوراخ گلدان وارد ناحیه زنانه شود . تا دو ساعت نباید آب به آن ناحیه برسد . دستور را تا بهبودی کامل ، روزی دو مرتبه ادامه دهند . اگر این هم مقدور نبود ، به هر شکل ، دود را به ناحیه برسانند مؤثر است . در هر حال لازم است

در طول مدت درمان فالوده ی گرمک یا فالوده ی طالبی یا آش آلو نیز فراوان میل کنند .

نکته آخر : بهتر است پس از سوختن عنبرنسارا در مکان سربسته ، ابتدا مقداری سرکه انگور خانگی را جوشانده و در محیط بگردانند تا بوی سرکه غالب شود سپس اسپند دود کنند تا فضا معطر شود .

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *