آداب, بهداشت, جسم, دانستنی ها, روح, عمومی, ممنوعات, هشدارها

دانش مریض داری

دانش مریض داری

دانش مریض داری

گزیده فرمایشات حضرت آقا سید باقر حکیم درباره ریشه امراض و درمان ها

 

بخش اول

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند : دو چیز آدم ها را به کام مرگ می کشاند .  

اولین علّت غالب مرگ و میر مردم اثرات چشم زخم است نه مریضی . قبلاً در این خصوص توضیحاتی ارائه کرده ایم . به کلیپ های « ریشه شورچشمی » و « دستور چشم زخم » مراجعه کنید .

دومین علت همه امراض کُشنده ، آزار شیاطین و موکلینی است که زاییده کینه ، بخل و حسادت هستند . یعنی یا ما نسبت به دیگران کینه و بخل و حسادتی داشته ایم که مریض مان کرده ، یا دیگران نسبت به ما یکی از این سه حالت را داشته اند که باعث مریضی مان شده است .

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند : بیماری های صعب العلاج در مملکت ما از آن وقتی بیشتر شد که مردم مان مرتکب دو اشتباه بزرگ شدند .

اول آن که اصل بر این است که ترشحات ناشی از فعالیت مغز باید از طریق بینی دفع شوند . علت آبریزش بینی اطفال همین است . اما در طول یکی دو قرن اخیر ، غالب مردم ما آن را با سرماخوردگی کودکان اشتباه گرفته و با داروهای مختلف جلوی خروج این زباله ها از کاسه سر بچه ها را گرفتند . این اشتباه در نسل های بعدی هم تکرار و در نتیجه زمینه ساز اختلال عملکرد مغز ، نقص ایمنی و آسیب پذیری آدم ها شد تا جایی که امروزه طول عمر آن ها را به حداقل ( وضع موجود ) رسانده است .

دوم آن که ایرانی ها حاضر شدند به هر قیمتی میوه های دیگر کشورها را به مملکت خود آورده و جزء سبد غذایی روزانه شان قرار دهند بدون این که متوجه باشند آن خوراک با ژن و رگ و ریشه شان سازگار هست یا نه . این اشتباه بعدها به غذاها هم رسید تا جایی که می بینید امروزه روز غالب اغذیه اصیل ایرانی از سفره ها پر کشیده و مخصوصاً کودکان ما شیفته غذاهای فست فودی و خارجه ای شده اند .

طبیعی است با چنین وضعی هر روز یک بیماری جدید تولید و آدم ها در ریشه یابی و درمان آن ناتوان تر می شوند .

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند : از نظر جسمانی عامل اغلب مریضی ها یکی از این دو چیز است .

۱) چاییدن : یعنی سرما خوردگی قسمتی از بدن که البته ذاتاً خطرناک نیست . اما اگر فرد از چاییدگی خود ناآگاهانه گذر کند و در طول فصول مختلف به دلایل متعدد دچار چاییدگی شود ، این چاییدن های مکرر که آن را چایمون می گویند منجر به از کار افتادن کلیه ها ، نقص ایمنی ، ضعف بنیه و نهایتاً مرگ خاموش فرد می شود .

در عالَم پزشکی قاعده ای هست که می گوید کشنده ترین بیماری ، سرماخوردگی است . اگر دقت کنید می بینید بیماری هایی مثل ایدز و برخی امراض مشابه آنفلوانزا هم ریشه در چایمون یعنی سرماخوردگی های مکرر موضعی دارند .

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند : باد پاییز دزد است . باد اسفند ماه هم دزد است . بیشتر ناراحتی های ما هم در این فصول و ناشی از چاییدگی های مکرر است . با پوشاندن ناحیه دل و کمر و گرم نگه داشتن کلیه ها می توان از بسیاری امراض پیشگیری کرد .

۲) یبوست : به این معنا که اگر قسمتی از بدن سرما خورده و از کار بیفتد طوری که دیگر نتواند سموم و زباله های حاصل از فعالیتش را دفع کند دچار یبوست و خشکی شده ، امراض بعدی را به دنبال خواهد داشت .  

بخش دوم

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند : بعضی چیزها باعث می شود مردم مرض های دوره ای و گاهی عجیب و غریب بگیرند . طوری که بیماری در بدن شان کهنه می شود . از جمله :

1) به انحاء مختلف موجب آزار جنیان ( از ما بهترون ) می شوند . این زمینه بیماری شان را فراهم می کند . قبلاً در این باره در کلیپ های « سه هشدار درباره جن » و « درباره موجودات ماورائی » مطالبی تقدیم کرده ایم .

2) یکی دیگر از علل مریضی آدم ها سرک کشیدن آن ها به دنیای علوم غریبه ، تصرفات در ماوراء ، چله نشینی و اذکار دوره ای است که غالباً سرخود و بدون استاد به آن می پردازند و در عین حال از تبعات آن نیز بی خبرند . گاهی این باعث می شود بعد از مدتی شکاک و بدبین و حتی بعضاً دچار کفر شوند . مخصوصاً بانوان در اسلام حق چله نشینی ندارند خواه 41 روزه باشد خواه 72 روزه . چه بسا همین کارها باعث مریضی های پی در پی و آسیب پذیری شان می شود . 

3) گاهی اسم های آدم ها باعث سنگینی و زمینه ساز بیماری های مزمن در ایشان می شود . قبلاً در این باره در کلیپ « نام ها و نشان ها » مطالبی تقدیم کرده ایم .

4) نگهداری برخی حیوانات نامیمون مثل خرگوش و لاک پشت در محل کار و زندگی باعث سنگینی حال مردم و حتی مریضی آن ها می شود . قبلاً در کلیپ « نگهداری حیوانات » مطالبی در این خصوص تقدیم کرده ایم .

5) اکثریت ایرانی های امروز بیشتر به دلیل « ترس از مریضی » و « ترس از آینده » گرفتار انواع درد و بلاء می شوند نه آلودگی های ویروسی . از این رو لازم است پیش از هر چیز « ریشه » مشکلات جسمی و روحی خود را شناسایی و آن را برطرف کنند . مردم ما در حال زندگی نمی کنند یعنی یا در حسرت گذشته اند یا نگران آینده . این است که باعث فکر و خیال های مرض آور و بدحالی شان می شود .  

6) مردم ما جدیداً یاد گرفته اند شام نخورند . این در حالی است که شام نخوردن باعث ایجاد اختلالات بسیاری مانند یبوست ، تحلیل قوای حرکتی ، ضعف حافظه ، افسردگی ، افزایش چربی خون ، چاقی مفرط ، کم خونی ، نقرس ، تنبلی کلیه ، تیک عصبی و حتی لکنت زبان می شود . بودایی ها رسم جالبی دارند با این که مقیّد به کم خوری هستند اما از وعده شام نمی گذرند .   

7) خیلی ها دیگر مثل قدیمی ها موقع توالت رفتن سرشان را با کلاه یا چیزی شبیه آن نمی پوشانند . این باعث می شود آلودگی ها به راحتی مخصوصاً از ناحیه سر وارد بدن شان شده و دچار عفونت های بدخیم شوند .

8) خانم های ما زیاد حمام می کنند . غافل از این که ناحیه زنانه شان مستعد جذب رطوبت و سرما به داخل رحم و در نتیجه سستی و شکنندگی بافت های آن است . به همین منوال آب درمانی هم برای بانوان مضر است چون باعث سرماخوردگی پایین تنه و به تدریج پوکی استخوان های آن ها می شود . توضیحات بیشتر در کلیپ « بهداشت حمام » ارائه شده است .

9) بی خوابی و بدخوابی که امروزه مخصوصاً گریبانگیر « جوانان و نوجوانان » ما شده کبدهای شان را از کار انداخته و این به مرور باعث بروز رفتارهای غیر متعارفی نظیر حواس پرتی ، بدبینی ، پرخاشگری و اختلالاتی همچون ضعف بینایی ، انقباض عضلات ، انواع سکته و نهایتاً مرگ زودرس آن ها شده است .

10) غالباً پزشکان برای تشخیص بیماری ، فرد را روانه آزمایشگاه ، سونوگرافی ، رادیوگرافی و مراکزی نظیر این ها می کنند . بسا ورود همین اشعه ها و پرتوهای مغناطیسی مشکلاتی ایجاد و موجبات تشدید بیماری یا اختلال جدیدی را فراهم می کند .

بخش سوم

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند : مریض باید نکاتی را رعایت کند تا زودتر خوب شود . چه بسا اگر این موارد لحاظ نشود درمان به تأخیر افتاده یا پس از مدتی عود کند .

1) در اولین قدم یک تخم مرغ دور سر مریض بچرخانید ، از جلوی پیشانیش رها کنید رو به زمین بیفتد و بشکند . این کمک می کند عوامل منفی ماورائی دخیل در بیماری از بین بروند . در این باره در کلیپ « دستور چشم زخم » توضیح داده ایم .

2) مریض برای رفع سنگینی ، شب هنگام مبلغی به عنوان صدقه زیر بالش خود گذاشته و صبح آن را با دست خود به فقیر بدهد . بهتر است این مبلغ ، مضربی از عدد 72 (شهدای کربلا ) باشد . مثلاً 7200 تومان یا 72000 تومان یا بالاتر . پرستار یا کس دیگر هم می تواند به نیابت از مریض این کار را بکند .

3) همچنین خوب است مریض برای رفع سنگینی ، قدری آب جلوی درب خانه اش بریزد . اگر کس دیگری هم به این نیت آب جلوی درب خانه مریض بریزد خوب است .

4) مخصوصاً کسی که گرفتار مریضی های پی در پی یا بیماری های صعب العلاج شده بهتر است به قدر وسع و توانایی از یک کبوتر گرفته تا یک گوسفند قربانی و بین فقراء تقسیم کند تا زودتر نجات پیدا کند .

5) باید افکار ، باورها و روحیات مریض تغییر کند وگرنه درمانش ناقص می ماند . 

6) مریض مخصوصاً در طول دوره درمان از پوشیدن لباس قهوه ای رنگ ، لوازم شخصی قهوه ای رنگ ، رختخواب قهوه ای رنگ یا بستر انداختن در اتاق قهوه ای رنگ خودداری کند چون این ها باعث بدحالی و تأخیر در درمانش می شود .

7) مهم ترین اقدام برای تسهیل درمان بیماری های ناشناخته و صعب العلاج ، روان کردن شکم مریض با استفاده از مسهل های طبیعی و ملیّن هاست . این کار باعث می شود عامل آلودگی و مسمومیت خون زودتر از بدن دفع شود . در مورد بهترین شوینده های مغذی برای مریض در کلیپ « درباره آش » توضیحاتی داده ایم .

8) مریض باید پس از مصرف دارو خواه شیمیایی باشد خواه گیاهی ، نیم ساعت روی زمین درازکش استراحت کند طوری که ربع ساعت پای راستش روی پای چپ و یک ربع دیگر پای چپش روی پای راست باشد .

9) مریض مخصوصاً بیمار صعب العلاج باید کلیه های خود را تقویت کند تا زودتر خوب شود . از این رو بهتر است روزی دو بار و شب ها قبل از خواب ناحیه دل و کمر خود را با روغن زیتون چرب کند طوری ماساژ دهد که جذب شود .

10) بدن آدم مریض مثل بدن یک بچه ضعیف است . بنابراین باید دیر به دیر یعنی چهار روز یک بار آن هم تا وقتی آفتاب هست حمام کند . بهتر است مریض در طول دوره درمان گاهی هم به گرمابه ( حمام عمومی ) برود . چون آب آن از چاه و برای دفع امراض بسیار مفید است .

11) نظافت و آغشته کردن بدن به واجبین در طول دوره بیماری ، التهاب و عفونت را دور و سیستم ایمنی را به شدّت تقویت می کند . بهتر است مریض هفته ای دو بار این سنّت را بجای آورد .   

12) آفتاب درمان کننده بسیاری از بیماری هاست . مریض باید تا می تواند از گرمای خورشید که قوی ترین میکروب کُش طبیعی است استفاده کند . بهترین حالت این است روزی 20 دقیقه در آفتاب بخوابد یا طوری بنشیند که آفتاب به پشت او بتابد .      

 

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *