آداب, الزامات, بهداشت, دانستنی ها, عمومی

ویژه مادران (دو بخش)

ویژه مادران

توصیه هایی مفید به مادران

گزیده توصیه های حضرت آقا سید باقر حکیم

ویژه مادران ( دو بخش )

بخش اول

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند : اگر مادرها فرزندان شان را درست و اصولی تغذیه کنند از طرفی سلامت آن ها در بزرگسالی و در نتیجه سلامت نسل خود در آینده را تضمین کرده اند و از طرفی با توجه به آثار غذاها بر روح و روان راحت تر می توانند هیجانات بچه های شان را تصحیح کنند . از این باب چند توصیه برای خانم ها داریم .

 

1) پیش از حاملگی و در دوران بارداری از نزدیک شدن به دخانیات و نوشیدنی های الکلی ، مصرف بیش از حد گرمی جات و ادویه تند ، اعتیاد به مصرف میوه خام و رژیم گیاه خواری بپرهیزید .

 

2) هنگام شیردهی اولین قطراتی که در پستان ها انباشته ( و غیر قابل مصرف ) شده اند را دوشیده و دور بریزید . سپس نوزادتان را ارتزاق کنید . وگرنه در آینده ( خیلی زودتر از همسالانش ) گرفتار ناراحتی مثانه و عوارض سخت آن خواهد شد .

 

3) هرگز از شیر خشک برای تغذیه طفل تان استفاده نکنید . حتی بهترین نوع موجود از آن ها در بازارهای داخلی دارای ترکیباتی است که موجب پوک شدن بافت عضله ها و اصطلاحاً پف کردن بدن نوزاد می شود . برای شیرافزایی می توانید هفته ای دو سه نوبت آش جو تهیه و میل کنید . ( طرز تهیه آن در کلیپ آش ؛ جان بخش ، نجات بخش آمده است ) . اگر هم سینه تان شیر نداشت شیر گاو ( از لبنیات فروش ها ) بگیرید بجوشانید وقتی حرارتش کم شد چند قطره عرق نعناع داخل آن ریخته و با کمی قند یا شکر شیرین کنید به طفل بخورانید .

 

 4) هرگز در طول مدتی که طفل تان شیرخواره است به او قندآب ( قنداغ ) ندهید تا گرفتار کرم روده و در آینده دچار ناراحتی های گوارشی نظیر زخم اثنی عشر نشود .

 

5) نوزاد خود را دو سال کامل بلکه بیشتر شیر بدهید . حتی یک روز هم از این مدت کم نکنید . تا فرزندتان قوی بنیه و در آینده از ابتلاء به امراض عفونی خطرناک ، بیماری های صعب العلاج و اختلالات مغزی نظیر آلزایمر و پارکینسون در امان بماند .  

 

6) به زور طفل تان را وادار به غذا خوردن نکنید . دلیل نمی شود وقتی شما گرسنه اید یا سفره انداختید او هم گرسنه و مایل به غذا خوردن باشد . اصرار نابجای شما باعث می شود هم خودتان از غذای تان لذت نبرید و بعدها دچار اختلال تیروئید ، نفخ ، فقر کلسیم و نظایر این ها بشوید و هم آن چه طفل به اجبار خورده در بدنش تبدیل به سم و چندی بعد دفع بشود . به یاد داشته باشید آن قدر که بازی و ماساژ در رشد جسمانی کودک تأثیر دارد غذا ندارد .

 

7) در برنامه غذایی فرزندتان بیش از یکی دو بار در هفته تخم مرغ نگنجانید . مصرف بی رویه تخم مرغ یکی از عوامل مؤثر در پرخاشگر شدن کودکان و افزایش غیر متعارف میل جنسی نوجوانان است .  

 

8) حتی الامکان انواع کره کارخانه ای را از سفره کودک تان حذف کنید تا به نحوی از پرخاشگر شدن او در سنین بالاتر جلوگیری کرده باشید .

 

9) حتی المقدور گوجه فرنگی خام را از سفره غذای فرزندتان حذف کنید . تا اگر پسر است در آینده دچار پروستات و اگر دختر است دچار اختلال عادت ماهانه نشود . مصرف گوجه کبابی ( گوجه فرنگی کباب شده ) پرخاصیت و برای همه مفید است .

 

10) هویج ایرانی ( زردک ) با ژن مردم ما سازگار است . بنابراین کودک تان را از مصرف هویج فرنگی منع کنید . وگرنه خیلی زودتر از همسالانش دچار کبد چرب می شود و این خود زمینه ساز اختلالاتی نظیر وسواس ، زودرنجی ، خشم و حتی گاهی کینه توزی می شود .

 

11) حتی الامکان در تهیه غذاها از نخود فرنگی استفاده نکنید . چون موجب بروز اختلالات هورمونی و در نتیجه آشفتگی روحی _ روانی فرزند نوجوان تان می شود .

 

بخش دوم

12) نگذارید کودک تان به مصرف خوراکی های کارخانه ای نظیر کیک ، کلوچه ، بیسکویت ، چیپس و پفک اعتیاد پیدا کند وگرنه روده اش تنبل و در آینده دچار خشکی بافت های ماهیچه ای می شود . این گونه خوراکی ها را خودتان با مواد اولیه سالم و طبیعی در خانه درست کنید تا سلامت تان پایدار بماند . همچنین اجازه ندهید دخترتان به ویژه در سنین کودکی و نوجوانی به مصرف محصولات کارخانه ای نظیر کاکائو ، شکلات ، آلوچه و لواشک عادت کند . چون بعدها گرفتار ناراحتی های زنانه از جمله اختلال و سختی عادت ماهانه می شود . مصرف چنین تنقلاتی به شرط خانگی بودن در سنین پس از نوجوانی آن هم در حد ماهی یکی دو بار مجاز است .

 

13) از اعتیاد فرزندتان به مصرف ماست همراه غذا جلوگیری کنید چون باعث تنبلی روده ها و به دلیل از بین بردن ذخیره کلسیم بدن ، در سنین بالاتر باعث پوکی استخوان آن ها می شود .

 

14) یکی از عوامل کوتاه قد شدن ایرانیان امروز مصرف بی رویه نوشابه است . به کودک تان نوشابه ندهید تا قد و قامتش نسوزد . بدین ترتیب از پوکی استخوان احتمالی وی در سنین بالاتر نیز جلوگیری کرده اید .

 

15) در برنامه غذایی فرزندتان بیش از سالی یکی دو بار از غذاهای پرکالری نظیر ماکارونی ، الویه و فست فود استفاده نکنید تا دچار ناراحتی های انگلی و در سنین بالاتر نفخ و افتادگی شکم نشود . 

 

16) هرگز به فرزندتان فلافل و غذاهای تند نخورانید تا سیستم ایمنی و دفاعی بدنش معیوب نشود .

 

17) فرزند خود را از مصرف آب معدنی کارخانه ای و آب آشامیدنی شرکتی منع کنید . مواد نگهدارنده موجود در آن ها به مرور باعث عقیم شدن پسران و ناباروری دختران می شود .

 

18) مصرف تخمه آفتابگردان از طرفی موجب ریزش موی پسران و از طرفی باعث رشد موهای زائد در صورت دختران می شود . مراقبت کنید فرزندتان در سنین بالاتر گرفتار این مشکلات نشود . 

 

19) گهگاه برای رفع خستگی و آرامش اعصاب فرزندتان شربت عسل طبیعی به او بدهید . مراقب باشید بعدها در سنین نوجوانی به این بهانه رو به مصرف قهوه ، نسکافه و نظایر این ها نیاورد . استفاده از چنین نخوردنی هایی غلظت خون ، پیری زودرس و ایست قلبی را به دنبال دارد .

طرز تهیه شربت عسل : مقداری عسل داخل ظرفی ( ترجیحاً مسی ) بریزید . چند قطره آب جوش داغ به آن اضافه کنید تا عسل را سست کند . سپس به اندازه ای که محلول رقیق و گوارا شود به آن آب سرد اضافه کنید . پس از هم زدن آن را در یخچال بگذارید تا خوب خنک شود . هنگام مصرف چند قطره آب لیمو ( آبلیمو طبیعی ) به آن اضافه و سپس میل کنید .

 

20) برای سلامت و عافیت فرزندان تان تا می توانید بر این توسل مداومت کنید . هر روز بلافاصله بعد از نماز صبح ، بدون این که با کسی حرف بزنید ، دو رکعت نماز شبیه نماز صبح ، به نیت هدیه به دو دست بریده آقا اباالفضل علیه السلام بخوانید . تسبیحات حضرت زهرا علیها سلام را هم بگویید . سپس فرزندان تان را امانت به دو دست آقا قمر بنی هاشم علیه السلام سپرده و سلامت و سعادت آن ها را از حضرت بخواهید . حتی اگر نماز صبح تان قضا شد باز هم این دستور را به جا بیاورید . آن حضرت امانت دار هستند . بچه های تان را پناه می دهند و آن ها را از بلاها و گرفتاری ها در امان نگاه می دارند ان شاءالله .

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *