آداب, بهداشت, جسم, خوراکی ها, دانستنی ها, صنایع غذایی, عمومی

درباره کله پاچه

درباره کله پاچه

گزیده فرمایشات حضرت آقا سید باقر حکیم درباره  کله پاچه

توصیه می کنیم پیشتر کلیپ نخوردنی ها ( بخش پنجم ) را ببینید تا مطالب این مبحث برای تان مفیدتر باشد .

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند : حکیم ابوعلی سینا گفته هر عضوی از بدن تان دچار مشکل شد نظیر همان عضو از بدن گوسفند را بخورید تا شِفا بگیرید . مثلاً برای درمان پا درد ، پاچه گوسفند و برای رفع اختلالات بینایی ، چشم آن را بخورید .

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند : با این حال ریز نکاتی هست که باید به آن ها توجه کنید .

1) خیر و برکتی که در کله پاچه گوسفند هست در گاو و گوساله و هیچ حیوان دیگری نیست . بنابراین مخصوصاً نوجوانان و جوانان باید لااقل هفته ای یک بار از آن بهره بردارند تا در سنین بالاتر دچار بسیاری از ناراحتی ها و زمینگیر نشوند . مصرف کله پاچه برای افراد مُسن بسی واجب تر است .

2) کله پاچه بز نر بهتر از برّه و کله پاچه گوسفند سفید بهتر از گوسفند رنگین است .

3) کله پاچه را باید به روش خانگی و بدون استفاده از شوینده های اسیدی پاک کرد .

4) لای سُم گوسفند ، مودزدک قرار دارد که حتماً باید هنگام پاک کردن ( قبل از پخت ) خارج کرد وگرنه تعفّن داخل آن می تواند سلامت انسان را به خطر بیندازد .

5) اگرچه طبع کله پاچه سردی است اما بدن را گرم و اندام ها را فعّال می کند . بنابراین نیازی به مصرف مکمل و گرمی جاتی نظیر دارچین نیست .

6) لعاب روغن و زردچوبه ای که در طباخی ها روی آب کلّه پاچه می ریزند ، اضافی و فقط برای خوش طعم تر کردن آن است . از مصرف آن خودداری کنید .

7) کله پاچه چربی ندارد و نباید به این بهانه از خوردن آن پرهیز کرد . برای اطمینان ، کافی است دست تان را داخل آب کله پاچه کرده و بیرون بیاورید ، انگشتان دست تان به هم چسبیده و اصطلاحاً نوچ می شود . پس کله پاچه چربی ندارد . چربی مُضر همان روغنی است که در طباخی ها روی آب کله پاچه می ریزند . اگر همین آزمایش را با آبگوشت گوسفندی انجام دهید تفاوت « نوچی » و « چربی » برای تان مشخص می شود .

گزیده فرمایشات حضرت آقا سید باقر حکیم درباره  کله پاچه(بخش دوم)

 8) کله پاچه نوعی غذا و آب آن نوعی دواست . از این رو فرد بیمار باید به خوردن آب کله پاچه بسنده کند . اما آدم سالم بهتر است هفته ای یک بار کله پاچه و اعضای آن را به تناوب مصرف کند . مثلاً این هفته پاچه و هفته بعد زبان و هفته بعدی بناگوش بخورد .

9) کله پاچه را باید با چاشنی آب لیموی تازه یا آب نارنج مصرف کرد .

10) اعضای جفتی را باید جفتی خورد . مثلاً گوسفند دو تا چشم دارد ، دو تا دست و دو تا پا دارد . بنابراین در یک وعده دو تا پاچه را باید با هم خورد . یا مثلاً دو تا چشم را باید با هم خورد تا در بدن اثر کند .

11) شکل ظاهری و خاصیت دست های گوسفند با پاهای آن کاملاً فرق می کند . بنابراین هنگام مصرف کله پاچه به عنوان داروی دردهای مفصلی دست و پا باید به این قضیه توجه کرد .

12) بهترین حالت مصرف پاچه این است که پاچه را دو یا سه قسمت کرده ، هر تکه را با استخوان و غضروفی که دارد کامل در دهان بگذارید و پس از خوردن و بلعیدن گوشت و ژله آن ، استخوانش را خوب مکیده و سپس از دهان خارج کنید . در غیر این صورت فقط از طعم آن لذت برده اید و هیچ فایده دارویی برای بدن تان نداشته است .  

13) مغز گوسفند هم چربی ندارد . اگر آن را روی یک تکه کاغذ گذاشته و ساعتی بعد بردارید دقایقی بعد می بینید کاغذ کاملاً خشک شده و ردّ رطوبتی روی آن نیست . اما اگر همین آزمایش را با یک تکه دنبه انجام دهید می بینید پس از خشک شدن کاغذ ، همچنان چربی و زردی روغن روی آن بجا مانده است . بهتر است مغز گوسفند را همراه پاچه های آن میل کرد . با این حال نباید در خوردن مغز افراط کرد .   

14) پس از صرف کله پاچه بهترین نوشیدنی چای کمرنگ است .

15) به نظر اینجانب ( باشتنی ) بهترین روش کله پاچه خوردن همان است که از حضرت آقا سید باقر حکیم دیدم . ایشان قدری آب لیمو سنگی داخل آب کله پاچه ریخته بعد کمی نان سنگک داخل آن ترید می کردند . تکه ای پاچه با استخوان هایش و کمی مغز هم به آن اضافه و سپس شروع به خوردن می کردند  . روح حضرتش شاد و یادش گرامی باد ان شاءالله

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *