بهداشت, چاشنی ها, دانستنی ها, صنایع غذایی, عمومی

درباره نمک

درباره نمک

درباره نمک

نمک غذا نیست ؛ دواست .

بهترین نمک ، نوع معدنی آن یعنی سنگ نمک است و بهترین نوع معدنی ، سنگِ نترسیده است که با تیشه کنده می شود ، نه با روش انفجار یا نیروی برق .

نمک به تنهایی دارای کامل ترین منابع حیاتی است و اصلاً نیازی به غنی سازی آن نیست . بنابراین آن چه امروزه به نام « نمک بلور » ، « نمک یددار » و نظیر این ها عرضه می شود جز جز تفاله سمّی نیست و حداقل عوارض آن ، از کار افتادن تیروئید است . نشانه بارز آن اختلال رشد و کوتاه قدی نسل جدید است .

نمک واقعی همان است که قدیم ترها ، روی گاری ، با اسب باری ، درب خانه ها می آوردند .

نمک دریا شاید برای شستشو مناسب باشد امّا اصلاً برای پخت و پز مناسب نیست ، چون با میزان حرارتی که برای پخت و پز استفاده می شود سازگاری نداشته و خیلی زود می سوزد . نمک سوخته باعث مسموم شدن غذا می شود .

 غالب میوه ها دارای نمک طبیعی هستند ، بنابراین نمک اندود کردن آن ها اگر به منظوری غیر از ضدعفونی کردن باشد خطاست ، هرچند موجب خوش خوراک شدن آن ها شود .

مصرف نمک در غذاها نیز به اندازه ای که مانع آلودگی و موجب گندزدایی شود مجاز است . مانند نمک سود کردن ماهی پیش از طبخ ، مکیدن انگشت آغشته به نمک بعد از صرف غذا و نظیر این ها .

بهتر است برنج را به جای نمک های بلور و یددار با سنگ نمک بخیسانید .

حضرت آقا سید باقر حکیم می فرمودند : اگرچه زیاده روی در مصرف پسندیده نیست ، امّا خوب است بدانید حتّی اگر یک کیلو نمک هم روی غذا ریخته و آن را بخورید ، ظرف کمتر از یک ساعت ، کلیه های شما نمک مازاد را تصفیه و با اوّلین ادرار ، از بدن تان دفع می کنند .

غالب دانشمندانی که ما انسان ها را تکامل یافته نسل میمون ها دانسته ( ؟؟؟ ) و غالب یافته های خود را با تحقیق و آزمایش روی حیوانات ، به دست آورده اند ، به نمونه زیر توجّه نکرده و بیهوده ، مردم را از مصرف نمک ترسانده اند .

آفریقایی ها هنگام بی آبی در بیابان ، به میمونی که همراه دارند نمک می خورانند . این موجب عطش حیوان شده و او را وادار به جستجوی آب می کند . صاحب میمون با تعقیب او به آب دست پیدا می کنند . این میمون ها سال هاست به این شیوه زندگی می کنند و هیچکدام دچار بیماری و اختلالی در زندگی خود نشده اند .

نمک تنها یکی از 4000 عامل شناسایی شده مؤثّر در اختلال فشار خون است .

حضرت علی ابن ابیطالب علیه السلام قریب پنجاه سال ، نان و نمک خورد . هیچ وقت هم دچار فشار خون و بیماری های منتسب به نمک نشد .

حضرت آقا سید باقر حکیم به دیابتی ها می فرمودند : در طول روز ، یکی دو لقمه نان و نمک بخورید تا از زخم های بدن تان گندزدایی کند و عفونت آن قدر پیشروی نکند که مجبور به قطع عضو شوید .

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *